Sunday, January 17

Cara Mudah Masak Kupang, Campak & Rebus

Salam ...

Ni resepi untuk adik-adik sekolah rendah yer. Darjah empat pun BW dah pandai dah masak kupang rebus ni. Senang sangat, campak semuanya dalam periuk dan rebus :)

Cara Mudah Masak Kupang, Campak & Rebus. Resepi Kupang Rebus Sup. Cara Masak Kupang. Kupang Sedap. Sup Kupang Senang Simple Sedap.
Kupang rebus yang telah siap masak.

Bahan-Bahan;

- 1 Kg Kupang Segar
- 1 Batang Serai (Diketuk)
- 2 Ulas Bawang Putih (Ditumbuk)
- 2 Biji Bawang Kecil (Ditumbuk)
- Air Secukupnya
- Garam Secukup Rasa

Cara-Cara;

1. Masukkan semua bahan kedalam periuk.
4. Masak hingga mendidih dan kupang terbuka.

Cara Mudah Masak Kupang, Campak & Rebus. Resepi Kupang Rebus Sup. Cara Masak Kupang. Kupang Sedap. Sup Kupang Senang Simple Sedap.
Campak ajer semua bahan ke dalam periuk dan rebus.

Cara Mudah Masak Kupang, Campak & Rebus. Resepi Kupang Rebus Sup. Cara Masak Kupang. Kupang Sedap. Sup Kupang Senang Simple Sedap.
Ini pula kupang yang belum dimasak.

Sedap diratah begitu ajer kupang rebus ni. Makan dengan nasi dan ikan goreng pun sedap. Sedap juga jika dimasak sambal, Klik Sini untuk resepi penuh kupang sambal.

Selamat Mencuba!

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

20 comments:

  1. simple je nak masak kupang, sedap pun sedap..

    ReplyDelete
  2. Seumur hidup belum pernah makan kupang lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tau kupang, nanti cuba lah yer :)

      Delete
  3. sedap tak....tak pernah makan...tapi selalu bawa pi kedai...sekupang dua kupang ( bahasa utara sekupang=seposen)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tanya saya, memang sure sedap, dari kecil memang suka makan kupang :)

      encik suami pun suka sebut sekupang dua kupang

      Delete
  4. Masak senang.
    Nk cuci tu malas.
    Sama lh ngn kerang.
    Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha betul tu, nak kena pilih satu-satu takut dapat yang busuk kan :)

      Delete
  5. pejam mata pun leh masak ehehehe

    ReplyDelete
  6. lama dh tak makan.. kt sini mcm dh pupus je

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya kat mana-mana pun macam dah pupus kupang ni kan ... jarang jumpa juga kat sini :)

      Delete
  7. Siap! Kupang rebus utk mak! Heheh... bahan xcukup....apa yg ada je la ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya masak untuk emak, kipidap fadhilah .... apa yang ada pun dah ok, sebab rasa sedap tu datang dari kupang kan :)

      Delete
  8. Siap! Kupang rebus utk mak! Heheh... bahan xcukup....apa yg ada je la ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya masak untuk emak, kipidap fadhilah .... apa yang ada pun dah ok, sebab rasa sedap tu datang dari kupang kan :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...