Friday, October 9

Selidik Sebelum Share. Azan Di Masjid Stockholm

Salam ...

Salam Jumaat buat semua. Lately ni korang ada nampak tak ramai yang share pasal cerita Azan dari Masjid di London yang telah ditutup dan tiada bekalan elektrik. Katanya azan tanpa muazzin. Punya la tak logikkan. Takkanlah jin yang azan guna speaker kot. Tapi ramai ajer yang share.

Azan Pertama Di Masjid Stockholm, Sweeden
Screen shot.

Yang sebenarnya masjid tu adalah Masjid di Stockholm, Sweden. Laungan azan tersebut adalah laungan azan pertama secara terbuka menggunakan speaker sebab tu ramai wartawan diluar masjid. Di Sweeden azan secara terbuka agak ganjil bagi mereka, so ramailah wartawan yang datang kan.

Kepada yang baca pasal berita palsu azan tanpa muazzin dan elektrik tu, just ignore jangan main suka share ajer. Selidik dulu sebelum share.



Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

23 comments:

  1. alooo gempar dunia ni hari tu Etuza pun cepat2 duduk depan tv nak tengok woiii betullah selidiki dahulu ..tiap yang berlaku ada sebabnya,...kan dah tahu apa puncanya tu..tqvm infor ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. duduk depan TV? ... masuk TV ke cerita azan ni, baru tahu :)

      Delete
  2. betulll...org sekarang pantang ada cerita sensasi trs share...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ... terus aje tekan button share :)

      Delete
  3. Tula dorang nie share kekadang tak tengok pun bukan sekadar tak selidik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu , kadang-kadang sekadar tengok gambar aje dah share :)

      Delete
  4. Dah agak dah....

    Well orang malaysia.... mmmg macam tu...

    Sib baik i orang melayu....

    Hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang indonesia start dulu ni ... dari tahun lepas dah diorang share berita palsu ni, orang malaysia tukang share :)

      Delete
  5. baru tahu pasal ni..org lani cepat betul share

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... kadang kadang lepas tengok video, tengok gambar terus share tanpa baca dulu isi kandungan

      Delete
  6. Sekarang ni cepat je sesuatu isu jadi viral.. Betul tu, elok selidik dulu sebelum sebar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ... viral sana sini, kalau cerita betul ok lah, banyak juga cerita palsu :)

      Delete
    2. Berdosa sebarkan berita palsu.. Tu dikira fitnah..

      Delete
    3. takutkan kalau memfitnah ... bahaya bahaya :)

      Delete
  7. buat blogger selidik dlu sebelum tulis entry yg merepek dan palsu. xsuka klau tulis nama entry gempar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang kejar trafik tu, bukan setakat tajuk gempar, cerita pun palsu, sengaja agaknya :p

      Delete
  8. suka sgt dorang buat viral perkara x sahih tu kejar populariti lah tu ishh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal ... baik macam kita jer JM, just share apa yang kita nak share ... mine resepi, JM travel ;)

      Delete
  9. sekarang pun admin wassap boleh kena tangkap..

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...